DogLogHomes hondvriendelijke huisjes te huur

DogMountainExperience

 
Indien The Lodge of The Logcabin boekt kun je bij je boeking ook direct dit wandelpakket boeken. Je klikt dan op het vakje DogMountainExperience programma ja of nee in op het boekingsformulier.
 
DogMountainExperience
 
De DogMountainExperience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je bergwandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein.

De DogMountainExperience bestaat uit 2 wandelingen met gids. Deze wandelingen zijn gemiddelde wandeling (ongeveer 2,5 tot 3 uur wandelen) in de prachtige omgeving van de DogMountainInn. Daarnaast is er de mogelijkheid zelfstandig een wat pittigere route te lopen (dagwandeling) of een uitgeschreven wandeling zoals een foto wandeling of Oriëntatie wandeling die je dus zelfstandig loopt (zonder gids). In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen (heel eenvoudig!) De wandelingen in de winter kunnen iets korter zijn dan in de zomer vanwege de zwaarte van de wandelingen in een dikke laag sneeuw.

In veel weken in de zomer organiseren we nog optionele wandelingen met een wat zwaarder niveau.

Aan het begin van de week zullen we het programma daarvoor bekend maken.
 
DogMountainExperience
 
Prijs DogMountainExperience: € 80,00 p.p.

Prijs losse wandelingen:

Een halve dag € 40,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur - 12.30/13.30 uur. (ongeveer 2 tot 2,5 uur wandelen) Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug

Een hele dag € 50,00 p.p. Tijdsduur: uit en thuis 9.30 uur 15.00/16.00 uur (3 tot 5 uur wandelen)

In de winter bieden we in principe alleen halve dagwandelingen aan.

Voor alle optionele wandelingen geldt: minimaal 3 deelnemers tot maximaal 10 deelnemers tenzij er een 2e gids mee loopt. Liftkaartjes en/of tolwegen dan wel entreekaartjes zijn voor eigen rekening. Ook de eventuele drankjes of maaltijden onderweg.

Meerijden met de DogWalkTrail bus is mogelijk (indien plaats beschikbaar en mits de hond(en) sociaal zijn )

Op aanvraag is het mogelijk in de zomer zonder hond te raften, canyoning, parapente of andere outdoor activiteiten te doen. Er zijn ook een aantal weken waarin je kunt gaan mountainbiken.

Heb je een minder goede conditie of heb je medische klachten dan zijn er in de zomer genoeg activiteiten of wandelingen zelfstandig te doen.

Niveau van de wandelingen:

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

 
DogMountainExperience
 
Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat het op deze wandelingen niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.

Natuurlijk kan je ook alleen een appartement of kamer huren en zelfstandig op pad gaan of een privé gids in huren. Een prive gids kost € 165,00 per dag met maximaal 8 deelnemers.

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).
Terug naar boven