DogMountain WinterExperience

 
DogMountain WinterExperience
 
Winter activiteiten programma vanuit de accommodatie de DogMountainInn of vanuit de DogLogHomes.

(Vanuit de DogLogHomes is het alleen in de winter mogelijk deel te nemen aan een DogMountain WinterExperience) Vanaf zomer 2019 kunnen er vanuit de DogLogHomes alleen activiteiten met een privé gids worden geboekt of via DogWalkTrail TheGoodLife (zie onze site www.dogwalktraillifeisgood.com

Je kunt op de site van de DogMountainInn een appartement of kamer huren en daarnaast is er dan een wandelpakket bij te boeken. Je geeft dit op je reserveringsformulier aan.  Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je per mail vragen of er plek is en wat de mogelijkheden zijn. >

Wintersport met je hond in Oostenrijk


Samen met je trouwe viervoeter en andere hondenliefhebbers genieten van een witte wereld in Oostenrijk.

Relaxt wandelen met je hond door mooie sneeuwvelden in het dal of juist hoog de bergen in. Op sneeuwschoenen en/of een dagje op de ski of snowboard.

De DogMountain WinterExperience Winter is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst op wintersport gaan met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je bergwandel/ski hart kunt ophalen.

De DogMountain WinterExperience bestaat uit 2 wandelingen met gids. Hiervan is er in ieder geval 1 een sneeuwschoenwandeling hoger op de berg en 1 een wandeling in het mooie HoheTauern gebied. Het hangt af van de hoeveelheid sneeuw of we met of zonder sneeuwschoenen lopen.

Daarnaast krijg je van ons 1 uitgeschreven wandeling die je dus zelfstandig (zonder gids) loopt of je wandelt een foto wandeling of Oriëntatie wandeling waarbij wij je afzetten en je zelf terug loopt naar de DogMountainInn of DogLogHomes of je rijdt met eigen auto naar een wandeling.

Daarnaast is er een gezellige borrel met Glühwein en kampvuurtje in de tuin van de DogMountainInn of bij het haardvuur in de lounge van de DogMountainInn.

Prijs: € 95,00 p.p. (minimaal 2 deelnemers)
 
DogMountain WinterExperience
 
(Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je via de mail vragen of er plaats is om mee te doen aan een DogMountain WinterExperience Prijs € 115,00 per persoon.  (Het is niet mogelijk om een losse activiteit te boeken)

Inclusief:

2 wandelingen met gids (1 op hoogte en 1 in HoheTauern)
1 uitgeschreven wandeling om (evt. samen met de andere gasten) zelfstandig te lopen, een oriëntatie wandeling of 1 foto loop met pendel.
Informatiemap met route informatie wandelingen en bezienswaardigheden.
Borrel avond met houtvuur.

Exclusief:
Extra optionele activiteiten (minimale deelname 2 personen voor blauwe en lichtrode wandelingen en minimaal 3 personen voor rode en zwarte wandelingen)
Uitlaatservice voor de hond
Maaltijden
Reisverzekering
 
DogMountain WinterExperience
 
Lees verder:  

Extra:

Bovendien is er natuurlijk de mogelijkheid en de tijd om of extra optionele activiteiten te boeken of uitlaatservice voor de hond te boeken terwijl de baas zich gaat vermaken op de ski of snowboard.

Doggy Day Care:

In de winter van 2018/2019 is er nog dag opvang mogelijk. Maximaal 4 dagen zorgen wij voor de hond van 09 tot 14.00. € 25,00 per dag per roedel.

Uitlaatservice is elke dag mogelijk behalve op de woensdag.

Uitlaatservice zal inhouden dat de hond een kleine ronde in de wijk wordt uitgelaten en heerlijk  even kan uitrazen in de tuin. Lekker even knuffelen en dan een lekker botje als hij weer in zijn kamer/appartement is. Tijdstip waarop dit kan plaats vinden gaat in overleg op de zaterdag avond. We raden aan om de zondag de honden nog niet gelijk alleen te laten zodat ze even kunnen wennen. Kosten per dag zijn €25,00 per dag per roedel. Van te voren moet dit worden aangegeven via het reserverings-formulier.

(vanaf winter 2019/2020 is er alleen nog uitlaatservice te boeken en geen dagopvang meer in de doggy daycare)  Op aanvraag  is het mogelijk de hond maximaal 1 dag in de dagopvang te brengen bij Alexandra en Irma in de DogMountainInn maar niet meer voor meerdere dagen. Dit moet altijd vooraf aangevraagd en geboekt worden. Ook de uitlaatservice moet van te voren worden aangegeven. We hebben goede contacten met een dame in Taxenbach die dagopvang aanbied voor € 30,00  per dag per hond.
http://www.beates-hundebetreuung.at

Kleurniveau van de sneeuw wandelingen : Blauw en licht rood

Blauw: voor iedereen te doen

Licht rood: voor iedereen met een normale conditie prima te doen

Op de optionele dagen kan er gevraagd worden naar rode en zwarte wandelingen. Dit zijn pittige wandelingen die alleen gedaan kunnen worden door mensen en honden die top fit zijn en verder geen medische klachten hebben.  Zwart is niet altijd mogelijk bij te veel sneeuw.
 
DogMountain WinterExperience
 
Programma:

De activiteiten zullen in principe op vaste dagen plaats vinden.

De eerste wandeling uit je pakket is een kennismakings-wandeling. Deze eerste wandel dag is een gemiddelde wandeling waar de honden in eerste instantie het eerste stuk aangelijnd lopen. Als de honden onder elkaar goed gaan dan zullen we de honden waar mogelijk los laten lopen. Let wel het los laten lopen van de honden is altijd op eigen verantwoording. Deze wandeling is van 09.30 uur tot ongeveer 14.00 uur.

-De 2e wandeling met gids staat gepland op hoogte. Deze dag ben je na 15.00 uur pas terug.

-Keuze (als groep) tussen een zelfstandig te lopen eenvoudige (blauw) of  een pittigere wandeling (licht rood) Deze wandeling is dus zonder DogwalkTrail gids. We vertellen jullie waar de wandeling start en hoe lang deze gaat duren. De wandelingen zijn gemiddeld 2½ uur. In plaats van deze wandeling is het ook mogelijk een optionele wandeling te boeken.  

Op woensdag hebben de medewerkers van DogWalkTrail een vrije dag.

Belangrijk:

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur.

We plannen de wandelingen aan de hand van het weer. Op zondag of op maandag start de eerste wandeling.

Indien je jouw  hond liever niet los wilt/kunt laten is het begin de wandeling aangelijnd. Voor wie dat wil is er daarna de mogelijk om de honden los te laten en kennis te laten maken. Er zullen dan groepen worden gesplitst. Ook in de tuin is het mogelijk de honden te scheiden.

Op een eerste dag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid. In de winter zijn er in het geval bij meer dan 8 honden ook op de eerste dag 2 gidsen bij.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele uitzondering wat verder weg. (o.a. Rauris)

Op sommige dagen is het mogelijk om een optionele activiteit te doen. Optionele activiteiten zijn wandelingen of activiteiten die tegen een meerprijs geboekt kunnen worden.

Voor de doorgang van optionele activiteiten dienen er in totaal minstens 2 en op sommige rode wandelingen 3 deelnemers aan een activiteit te zijn. Op zaterdag vindt je in de accommodatie een uitgebreide info map met betrekking tot de optionele activiteiten en prijzen en natuurlijk alle overige belangrijke informatie. Ben je stamgast dan kun je altijd overleggen wat je wel en niet al eens hebt gedaan. We houden hier dan rekening mee. Optionele activiteiten zijn er vanaf € 30,00 per persoon exclusief transport of entree kosten inclusief gids, sneeuwschoenen en ander materiaal. Het is ook mogelijk om met 1 van onze gidsen het skigebied te verkennen.
 
DogMountain WinterExperience
 
Wat je nog moet weten
Loslopen of aangelijnd: We hebben een aantal mooie losloop wandelingen bij water en in het dal. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste Oriëntatielopen  die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen.

Bistro Sky: Je kunt in de DogMountainInn in de bistro heerlijk eten en drinken en de hond mag mee. Irma en Alexandra hebben vanaf 16.00 uur een gezellige bar waar je kunt drinken of een snackje kunt bestellen. De hond krijgt bij de eerste bestelling aan de bar wat lekkers. Mocht je bij de Bistro ook willen eten dan kan dat iedere avond behalve de woensdag. Op zaterdag ligt er een menu klaar voor de hele week. Tapa’s kan elke avond. De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan het milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beetje waardig leven te geven.
 
DogMountain WinterExperience
 
Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.
 
DogMountain WinterExperience
 
Foto´s:

https://myalbum.com/album/YxyOjb4pI3WE
http://www.mijnalbum.nl/Album=SCNNENPD
http://www.mijnalbum.nl/Album=3QXAKSNO

Overige info

Alleen reizend?
Speciaal hiervoor organiseren wij de groepsreis voor alleen reizende. Deze week is speciaal voor mensen die tijdens de vakantie met hun viervoeter in een relaxte en ongedwongen sfeer in contact willen komen met anderen.

Reizen op maat. Voor een eigen groep, vereniging, club of kennel kunnen wij een op maat gemaakt programma samenstellen. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Groepsreizen: Kijk onder de groeps-weken naar de mogelijkheden

Luxe DogWalkTrail Reizen op Maat

www.dogwalktraillifeisgood.com
 
DogMountain WinterExperience
Terug naar boven